Sınavsız öğrenci alan liseler neye göre alıyor?
Mahalli yerleştirme MADDE 9 – (1) Sınavsız öğrenci alan okullarda yerleştirme, il ve ilçe millî eğitim müdürlükleri tarafından oluşturulan ortaöğretim kayıt alanları içerisinde sınavsız öğrenci alan ortaöğretim kurumları için belirlenen kontenjanlara göre yapılır.
Adrese dayalı liseler nasıl öğrenci alacak?
Adrese dayalı yerleştirme, yerel yerleştirme olarak da bilinen bir yöntemdir. Bu yöntemde yerleştirme, okul türü, okul kontenjanı ve okul lokasyonuna göre oluşturulan ortaokul kayıt bölgeleri dikkate alınarak yapılır ve ayrıca öğrencinin ikamet adresi, okul başarı notu ve devam/devamsızlık oranı gibi kriterler de göz önünde bulundurulur.
Sınavsız öğrenci alan liselere nasıl girilir?
Ortaokul yeterliliğinize ve adresinize göre kayıt bölgesindeki okullara yerleştirilmeniz mümkündür. Bu okullar arasında Anadolu liseleri, meslek liseleri ve İmam Hatip liseleri yer almaktadır. Sınava girmeyen öğrenciler tercih ekranında yerel yerleştirme ve yatılı okul yerleştirme arasında seçim yapabilirler.
Hiçbir liseye yerleşemeyenler ne yapacak 2024?
Yerleştirilecek yeri olmayan öğrenciler ne yapmalıdır? Boş kontenjanlara yerleştirilecek yeri olmayan öğrencilerin yerleştirme başvuruları 6-14 Ağustos tarihleri arasında İl/İlçe Öğrenci Yerleştirme ve Nakil Komisyonlarına iletilecektir.
Sınavsız lise tercihleri ne zaman 2024?
Ortaöğretim Tercih ve Yerleştirme Takvimi’ne göre, özel ortaöğretim kurumları ile yetenek sınavıyla öğrenci alan okullara başvurular 28 Haziran-16 Temmuz 2024 tarihleri arasında gerçekleştirilecek.
Kayıt alanındaki liseler ne demek?
Yeşil renk, öğrencinin “kayıt alanındaki” yani ev adresinin bulunduğu okulları gösterir. Buradaki okullar, öğrencinin öncelik verdiği okullardır. Mavi renk, öğrencinin “mahalle kayıt alanındaki” yani ev adresine karşılık gelen mahalle kayıt alanındaki okulları gösterir.
LGS sınavına girmeden hangi liselere gidebilirim?
Merkezi sınava girmeyen öğrenciler iki gruptan birini seçebilirler: Yerel yerleştirme yoluyla öğrenci alan okullar ve pansiyonlu okullar. Sınava girmeyen öğrenciler için “Merkezi sınav yoluyla öğrenci alan okullar” ayar ekranı açılmayacaktır. Yani LGS sınavına girmeden Yerel Yerleştirme yoluyla en yakın okulu seçebilirler.
Puansız okuldan puanlı okula nakil olur mu?
Merkezi sınav sonuçlarına göre öğrenci kabul eden ortaöğretim kurumları arasında taban puana ve kontenjanlara bağlı olarak, yerel yerleştirmeyle öğrenci kabul eden ortaöğretim kurumları arasında ise kontenjanlara ve başarı puanına bağlı olarak yatay geçiş veya 12. sınıfa kadar yatay geçiş yapılabilir.
LGS 2024 adrese dayalı mı?
Yerleştirmeye dayalı 2. yatay geçiş tercihleri için başvuruların alınma takviminin 29 Temmuz – 2 Ağustos 2024 olacağını öngörüyoruz. Öğrenciler öncelikle Yerel Yerleştirilen Öğrencileri Kabul Eden Okullar ekranından (adrese göre) tercihlerini yapacaklardır.
Sınavsız liselere kayıt ne zaman?
T.C. MİLLİ EĞİTİM Dönemi (2024/1 Dönemi) Yeni kayıt ve kayıt yenileme işlemleri 28 Ağustos – 22 Eylül 2024 tarihleri arasında yapılacaktır. Açık Öğretim Lisesi 2024-2025 Eğitim Öğretim Yılı 1. Dönem (2024/1 Dönemi). Yeni kayıt ve kayıt yenileme işlemleri 28 Ağustos – 22 Eylül 2024 tarihleri arasında yapılacaktır.
OBP ile alan liseler adrese dayalı mı?
Adrese dayalı sistemle öğrenci alan liseler LGS sonuçlarına veya sınavlara göre öğrenci kabul etmemektedir.
Tercih yapmadan liseye gidilir mi?
Sınava girdim ancak sonucumla okula gitmek istemiyorum. Hala merkezi yerleştirmeyi mi seçmem gerekiyor? HAYIR. Merkezi yerleştirme tercih grubunda seçim zorunlu değildir.
Liseye kayıt olmazsam ne olur?
Milli Eğitim Bakanlığı, ortaokulu bitirip liseye kayıt yaptırmayan veya kayıt yaptırıp liseye (ortaokul dâhil) devam etmeyen herkese fırsat tanımıştır. Bu durumdaki bireylerin 4 Şubat 2022 tarihi itibarıyla Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ne (meslek lisesi) devam ettiği kabul edilmektedir.
Komşu kayıt alanındaki okullar tercih edilebilir mi?
Ancak okullar 4. ve 5. tercihin yanındaki kayıt alanına kayıt yaptırabilirler. Diğer kayıt alanındaki okullar da kayıt yaptırabilirler.
Tercihlerde yerleşemeyen öğrenciler ne yapacak?
Açıklamada, boş kontenjanlara ek yerleştirmenin genel yerleştirme sonunda yapılacağı hatırlatılarak, “2024 YKS sonuçlarına göre hiçbir programa yerleşemeyen adaylar ek yerleştirme başvurusunda bulunabilecektir. Ek başvuru tarihleri daha sonra duyurulacaktır.” denildi.
Liseler neye göre öğrenci alır?
LGS sınavına girerek sadece LGS sonuçlarına sahip liseleri seçebilirsiniz. Öğrenci LGS sınavına girer ve o sınavdan herhangi bir puan alır. Bu puanla daha sonra LGS sonucunu kabul eden herhangi bir liseyi seçebilir. Tercih sisteminde LGS sonuçlarıyla kabul eden liselere merkezi yerleştirmeyle kabul eden liseler denir.
Sınavsız alan lise tercihleri nasıl yapılır?
Öğrenciler tercihlerini Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) e-okul sistemi üzerinden yapabilecekler. E-okul üzerinden kayıt yaptırarak sınav sonuçlarına göre uygun okulları tercih listelerine ekleyebilecekler.
Sınavsız lise nakil işlemleri neye göre yapılır?
Merkezi sınavla öğrenci alan okulların açık kontenjanları, öğrencinin merkezi sınavdaki puanının, gitmek istediği okulda aynı sınıf düzeyinde yerleşerek en düşük puan alan öğrencinin puanından az olmaması koşuluyla, daha iyi puan esasına göre belirlenir.
Lisede sınavsız yerleştirme nedir?
Sınavsız yerinde yerleştirme, öğrencinin ev adresi, okul notlarının üstünlüğü ve okuldan mazeretsiz devamsızlık sayısının azlığı kriterlerine dayanmaktadır. Üç kriterin de eşit olması durumunda, 8., 7. ve 6. sınıflardaki final performansının üstünlüğü dikkate alınır.