İçeriğe geç

Mülkiye Teftiş Kurulu Ne Iş Yapar

Mülkiye müfettişi neye bakar?

Baş Sivil Müfettiş, Türkiye’de İçişleri Bakanlığı’na bağlı kıdemli bir memur olup yerel yönetimlerin teftiş, soruşturma ve denetimini gerçekleştirir. Baş Sivil Müfettişler, merkezi hükümetin ve yerel yönetimlerin il teşkilatlarında kanunlara uyulmasını sağlar.

Mülkiye müfettişliği ne iş yapar?

(2) Müfettişler, Bakan’ın izniyle kurum ve kuruluşların yabancı kuruluşlarında da teftiş, denetim, soruşturma, inceleme, ön soruşturma, soruşturma ve disiplin soruşturması yapabilirler.

Teftiş kurulu ne iş yapar?

Teftiş Kurulu Başkanı, kendisine intikal eden teftiş, inceleme, soruşturma ve araştırma gerektiren hususları kurumun en üst yöneticisinin onayına sunar ve sonuçlarını takip eder.

Mülkiye müfettişi nasıl atanır?

(1) Yazılı sınav kurulu, Personel Genel Müdürü ve Başkan tarafından atanan ve Teftiş Kurulu Başkanı başkanlığındaki bir müfettişten oluşur. (2) Gerektiğinde kurula yardımcı olmak üzere başkan yardımcıları ve/veya müfettişler atanır.

Mülkiye müfettişi maaşı ne kadar?

Devlet memuru olarak çalışan müfettişlerin maaşları 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’na tabidir. 2023 yılından itibaren müfettiş 72’nin maaşı 40.000 TL olacaktır.

Müfettiş neleri denetler?

Müfettiş ne demektir? Müfettiş kimdir sorusu temel olarak kamu veya özel kuruluşlarda çalışanları kontrol eden meslek grubunun çalışanı olarak cevaplanabilir. Müfettiş, bağlı olduğu kuruluşun işleyişini denetler ve izler. Gerekli gördüğü takdirde çalışanlar veya yöneticiler hakkında soruşturma başlatabilir.

Mülkiye müfettişi olmak için hangi bölüm okunmalı?

(c) En az dört yıllık temel eğitim veren üniversitelerin siyasal bilgiler, hukuk, iktisat, işletme, iktisadi ve idari bilimler fakültelerinden birinden veya yetkili makamlarca denkliği tanınan yurt dışındaki fakülte veya yükseköğretim kurumlarından birinden mezun olmak.

İçişleri Bakanlığı Mülkiye Teftiş Kurulu ne iş yapar?

“Bakanlık Ofisi 27.02.

Mülkiyeyi bitiren ne iş yapar?

Fakülte mezunları bankalar ve özel şirketlerin yanı sıra kamu kuruluşlarında üst düzey pozisyonlarda iş imkânı bulurken; fakülte mezunları arasında çok sayıda başbakan, bakan, milletvekili, büyükelçi, vali, gazeteci ve iktisatçı bulunmaktadır.

Teftiş kurulunda kimler var?

Teftiş Kurulu, Başkan, Başkan Yardımcıları, Başmüfettiş, Müfettiş ve Müfettiş Yardımcılarından oluşur. Teftiş Kurulu Başkanı doğrudan Bakan’a rapor verir. Müfettişler, Bakan’ın emri veya onayı üzerine Bakan veya Kurul Başkanı’ndan alınan talimatlara uygun olarak çalışır ve bulgularını Kurul Başkanı’na rapor eder.

Müfettiş neye bakar?

Bakanlık ve Bakanlığa bağlı kuruluşların her türlü faaliyet, iş ve işlemleri hakkında inceleme ve soruşturma yapmak. Bakan tarafından belirlenen konularda araştırma ve soruşturma yapmak. Bakan tarafından verilen diğer görevleri yapmak.

Teftiş kurulu başkanı ne kadar maaş alır?

Teftiş Kurulu Başkanı’nın en düşük ortak maaşı 41 bin 900 TL, en yüksek ortak maaşı ise 85 TL oldu.

Mülkiye Teftiş Kurulu Başkanı kimdir?

Yavuz Selim AKKOÇ, 3 Kasım 2024 tarihli ve 32711 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan 2 Kasım 2024 tarihli ve 2024/388 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Mülkiye Teftiş Kurulu Başkanı olarak atanmış ve 3 Kasım 2024 tarihinde göreve başlamıştır.

Mülkiye Başmüfettişi kim?

Valilik ziyareti sırasında Mülkiye Başmüfettişi Yener Yüksel, Vali Çetinkaya ile bir süre görüştü. Vali Çetinkaya, Mülkiye Başmüfettişi Sayın Yener Yüksel’i şehrimize hoş geldiniz demek istediğini belirterek, ziyaretinden dolayı teşekkür etti.

Mufettis olmak için hangi bölüm?

Müfettiş nasıl olunur? Müfettiş olmak için öncelikle temel eğitim almanız gerekir. Müfettişler genel olarak; işletme yönetimi, finans, muhasebe, hukuk, kamu yönetimi, ekonomi, işletme yönetimi ve benzeri alanlarda eğitim almış kişilerden seçilir.

Müfettiş hangi belgelere bakar?

İş müfettişi, işyerindeki her türlü kayıt ve sayım cetvelleri, defterler, belgeler, listeler, çizelgeler, raporlar, bordrolar, makbuzlar, banka ekstreleri, bildirimler, sağlık raporları, iş sağlığı ve güvenliği defterleri, tesis, makine ve ekipman, bakım ve muayene kartları vb.’yi tutmakla yükümlüdür. Bunları düzenli bir şekilde tutmak kanunen zorunludur.

Müfettiş görevden alabilir mi?

(1) Müfettişler, Devlet Memurları Kanununa tabi personelden, Devlet memurluğunda teftiş, denetim, ön inceleme ve soruşturmalar sırasında gerekli görülenlerden, hizmette kalmaları uygun görülmeyenleri geçici olarak görevden uzaklaştırabilirler.

Mülkiye müfettişi olmak için hangi bölüm okunmalı?

(c) En az dört yıllık temel eğitim veren üniversitelerin siyasal bilgiler, hukuk, iktisat, işletme, iktisadi ve idari bilimler fakültelerinden birinden veya yetkili makamlarca denkliği tanınan yurt dışındaki fakülte veya yükseköğretim kurumlarından birinden mezun olmak.

İçişleri Bakanlığı Mülkiye Teftiş Kurulu ne iş yapar?

“Bakanlık Ofisi 27.02.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gaziantep Escort İlanları