İkinci görev aylığı nedir?
657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 88 inci maddesi gereğince ikinci hizmet aylığı almaya hak kazanan memurların ikinci hizmet yükümlülüğüne ilişkin bilgilerin ilgili harcama birimlerince girildiği formdur.
Devlet memuru 2 işte çalışabilir mi?
Devlet Memurları Kanunu’na göre memurların ikincil iş yapması yasaktı. Ancak son yıllarda 657 sayılı Kanun’da yapılan ek değişikliklerle memurlara belirli koşullar altında ek iş yapma hakkı tanındı.
Bir memur istemediği bir yerde çalıştırılabilir mi?
Kamu hizmetinin ifası sırasında bir memurun geçici olarak başka bir yere gönderilmesi normal bir işlem olmayıp, kamu yararı ve hizmetin gerekleri nedeniyle ihtiyaç duyulması halinde istisnai durumlarda başvurulabilecek bir imkândır.
2 kademe memur ne demek?
657 sayılı Kanunun 36. maddesi, memuriyete girebilecekleri ve memuriyette yükselebilecekleri dereceleri ve kademeleri listeler. Genel olarak, lise mezunları memuriyet kariyerlerine 13. kursun 3. kademesinden, ön lisans mezunları 10. kursun 2. kademesinden ve lisans mezunları 9. kursun 1. kademesinden başlarlar.
Memura ikinci görev verilir mi?
İkinci görev verilemez; “bu kurumlara herhangi bir ad altında para ödenemez, menfaat sağlanamaz” denilir ve memurlara tali görev verilmesinin yasak olduğu belirtilir.
Doğu görevinde maaş farkı var mı?
Hemen düzelteyim: Doğu ve Güneydoğu’da veya Türkiye’nin herhangi bir yerinde mecburi hizmet yapan bir öğretmenin maaşı, diğer öğretmenlerin maaşından yüksek değildir; maaş dışında başka bir ücret yoktur.
Memurun ilk maaşı çift mi?
Gelecekte memurlar artık çift maaş almayacak. Yeni düzenlemenin yürürlüğe girmesiyle kamu hizmetinde çoklu ödeme dönemi sona erecek. Her statüdeki memurlar yalnızca bir hizmet için maaş alacak.
Devlet memuru ek iş yaparsa cezası nedir?
Kendisi. 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’na göre memurlar ticari faaliyette bulunamazlar. Bu yasak kanunun 28. maddesinde yer almakta olup, bu hükmü ihlal eden memurların 125. maddeye göre kademe ilerlemesinin durdurulmasıyla cezalandırılacağı hükme bağlanmıştır.
Memurum ek iş olarak ne yapabilirim?
657 sayılı Kanun’un 28. maddesine göre memurlar serbest meslek dahil ek iş yapamazlar. Ancak memurlar telif hakkı koruması altında yarattıkları fikri ürünlerden iş ortağı olabilir ve gelir elde edebilirler. Müzisyen olabilir.
5 yıllık memur istifa ederse tazminat alır mı?
Yukarıdakilere göre, iş akdinin sona ermesiyle sona eren hizmet süresi için kıdem tazminatına hak kazanılamaz.
Görev değişikliğini kabul etmeyen memur ne yapmalıdır?
Pozisyon değişikliğini kabul etmezseniz, değişiklik bildirimine 6 iş günü içinde yazılı olarak yanıt vermeli ve pozisyonu kabul etmediğinizi belirtmelisiniz. Bu durumda kıdem tazminatına hak kazanabilirsiniz.
İstifa eden memur 5 yıl sonra geri dönebilir mi?
DMK’nın 97. maddesine göre, usulüne uygun yazılı bir dilekçe ile istifa (istifa) talebinde bulunan kamu görevlisinin kamu hizmetine dönmesi için en az 6 ay geçmesi gerekirken, istifa etmeyi (emekli olmayı) düşünen kamu görevlisi için bu süre 1 yıldır. Yani bu süreler dolmadan kamu hizmetine dönemez.
Memurlukta ş harfi ne demek?
“Servis raporunda gördüğünüz ‘Ş’ harfi, sizi sigortalı olarak bildiren iş yerinin şüpheli iş yeri kapsamına girdiği ve iş yerinde inceleme/denetim yapılacağı anlamına gelmektedir. Bir iş yerine ‘S-Şüpheli’ kodu verildikten sonra o iş yeri için inceleme süreci başlatılacaktır.
Memur 9 1 ne demek?
Bu kavram, memurun görev, yetki ve sorumluluklarını artırmadan sadece maaş ve kıdem artışını belirler. 9’un 1’inci ifadesinde, 9 dereceyi, 1 ise seviyeyi temsil eder. Başka bir deyişle, derece ilerlemesi, bir memurun mevcut kadro seviyesindeki bir rütbeden bir üst rütbeye ilerlemesidir.
Düz memur nasıl olunur?
KPSS-B personeli, kamu görevlisi personelini kapsar. Bu bağlamda, müfettişler, uzmanlar, denetçiler ve yardımcı kontrolörler hariç tüm pozisyonlar KPSS-B sınavıyla işe alınır. Yani, normal kamu görevlisi pozisyonları KPSS-B puanı kullanılarak değerlendirilir ve ödül prosedürleri bu puan türüne göre gerçekleştirilir.
Görev aylığı ne demek?
3. dereceden akredite bir memur 1. dereceden bir göreve atandığında, 1. dereceye karşılık gelen maaş bileşenlerinden yararlanır. Kendi olası maaşı her yıl art arda artırılsa da, memurluk yasası uyarınca artık bu artışlardan etkilenmez. Buna zorunlu emeklilik de denir.
Devlet memurları ne zaman çift maaş alır?
İşe başladığı günden itibaren ayın 14’üne (dahil) kadar çalışır ve ücretini alır. Ücreti, işe başladığı tarihi izleyen ayın başında (15’inde) peşin ödenir. (657 Sayılı DMK Madde 164) (Ücretsiz izinden döndükten sonra işe başlayan personele de aynı usul uygulanır.)
Vekalet aylığı kimlere ödenir?
3- Vekaletname, asıl vekili atamaya yetkili amir tarafından verilmiş ve şartları oluşmuşsa, vekaleten atanan görevliler, yaptıkları temsil görevi karşılığında 657 sayılı Kanunda belirlenen usul ve esaslara göre vekil aylığı almaya hak kazanırlar.
Dolu kadroya vekalet aylığı ödenir mi?
Doldurulan kadrolara ait kadroları açıkça temsil edenlere, temsil faaliyetinin başlangıcından itibaren, temsil ettikleri kadronun yönetici kademesinin ilk maaşının üçte ikisi ile personel maaşının tamamı ödenir.