Fetem atölyesi nedir?
STEM dersleri çatısı altında, bilim, teknoloji, mühendislik ve matematik disiplinlerine ilişkin bilgi, beceri ve uygulamalar, tek bir disiplin içinde ve birkaç disiplinin entegrasyonu yoluyla hem okul hem de okul dışı öğrenme ortamlarında öğretilmektedir.
FeTeMM yaklaşımı nedir?
STÄNGEL; Bilim, teknoloji, matematik ve mühendislik alanlarında mühendislik tabanlı bilgi, beceri ve fikir aktarımıdır. Bu eğitim sayesinde öğrenciler araştırma sorularını, yaratıcılığı, yenilikçiliği, üretimi ve bilimsel araştırma yöntemlerini uygulayabilirler.
STEM atölyeleri nelerdir?
Sadece anaokulu seviyesine değil, ilkokuldan ortaokula ve liseye kadar çeşitli seviyelere hitap eden STEM atölyeleri bulunmaktadır. Bu derslerde öne çıkan uygulamalar arasında oyunlar, simülasyonlar, bilimsel veri toplama ve analiz aktiviteleri, robotik kodlama uygulamaları gibi çeşitli eğitimler yer almaktadır.
Tasarım atölyesinde ne yapılır?
Örneğin bu atölyede; resim, seramik, dokuma, ebru, tezhip, minyatür, filografi, keçe, vitray, origami vb. gibi sanatın farklı dallarında çalışmalar yapılmaktadır.
Yaşam becerileri atölyesinde neler yapılabilir?
Skills Basic Education System’ı kullanarak, bu atölye çocukların kendi kendine yetebilen ve bağımsız bireyler olarak büyüyen bireyler olmalarına yardımcı olacaktır. Basit onarımlar yapmak, yemek hazırlamak ve küçük ev aletlerini kullanmak gibi temel yaşam becerileri müfredatımızın bir parçası olarak öğrencilerimize öğretilmektedir.
Tekstil atölyesinde kimler çalışır?
Eğitiminize ve mesleki deneyiminize bağlı olarak tekstil ve giyim atölyelerinde son ütücü, kalıpçı, dokumacı, aracı ve kırkıcı olarak çalışma imkânınız da olabilir.
STEM nedir kısaca açıklayınız?
STEM; Science (Fen), Technology (Teknoloji), Engineering (Mühendislik) ve Mathematics (Matematik) kelimelerinin baş harflerinin bir araya getirilmesiyle oluşan STEM, ülkemizdeki bazı eğitim kurumlarında FeTeMM olarak da adlandırılmaktadır.
Okul öncesi STEM eğitimi nedir?
STEM eğitimi, çocukların ezberlemeye dayalı bir sistemle öğrendikleri ve daha sonra öğrendiklerini unuttukları bir sistemdir. Bunun yerine, çocukların sınıf dışındaki bir ortamda yaparak öğrendikleri ve öğrendiklerini kalıcı olarak uyguladıkları bir sistemdir.
Steam açılımı nedir?
Bu açıdan bakıldığında STEAM ilk olarak ABD’de ortaya çıkmış olup, İngilizce Science (Bilim), Technology (Teknoloji), Engineering (Mühendislik), Art (Sanat) ve Mathematics (Matematik) kelimelerinin baş harflerinden oluşmaktadır; STEM+ olarak da tanımlanmaktadır.
STEM eğitimini kimler alabilir?
STEM öğretmeni olmak için eğitimi kimler tamamlayabilir? Tüm disiplinlerden ortaokul ve lise öğretmenleri, okul öncesi ve ilkokul öğretmenleri, öğretmen adayları, tüm disiplinlerden öğrenciler, veliler ve tüm STEM konularıyla ilgilenenler STEM eğitimine katılabilir. Katılım için herhangi bir ön koşul yoktur.
STEM eğitiminde neler yapılır?
Temel aktiviteler sırasında çocuklar; Ayrıca fizik, matematik, uzay bilimi, teknoloji becerileri ve mühendislik becerileri hakkında bilgi ve fikir edinirler. STEM aktivitelerine katılan ve uygulamaları deneyen çocuklar pratik bilgi edinme fırsatını kaçırmazlar.
STEM eğitimi kaç saat?
STEM Öğretmenlerinin Yetiştirilmesine Yönelik Sertifika Programı | 16 saat | ESOGÜSEM.
Drama atölyesinde neler yapılır?
Tiyatro atölyesi, katılımcıların yaratıcılıklarını serbest bırakmalarına ve kendilerini ifade etmelerine olanak tanıyan etkileşimli bir çalışma ortamıdır. Katılımcılar çeşitli dramatik teknikleri öğrenerek rol yapma, hikaye anlatma, sahneleme ve işbirliği becerilerini geliştirirler.
Beceri atölyeleri nelerdir?
Sesi şekillendiren ve malzemesi ses ve sözcükler olan sanatsal alanlara ilişkin olarak: • dinleme-şarkı söyleme, müzikal algı ve bilgi, • müzikal yaratıcılık, • müzik kültürü vb. Bunlar, ilgili alanlarda becerilerin geliştirildiği atölyelerdir.
Tba dersi nedir?
Tasarım Beceri Atölyeleri (TBA), çocuklarımızın doğasına uygun deneyim tabanlı sistemler kullanarak, çeşitli başarılarda doğrudan rol oynayan bilişsel ve bilişsel olmayan becerileri geliştirmeye yönelik bir eğitim programıdır.
Trikotaj atölyesi nedir?
Bu eğitim programında katılımcılara, örme penye kumaşların desen hazırlama, kesim ve ön dikiş işlemlerini yapma, ürüne uygun malzemeyi belirleme ve dikişin yapılmasını sağlama konusunda bilgi ve beceri kazandırılacaktır.
Oyun çıkarma atölyesi nedir?
Çalışma hayatından zaman ayırarak tiyatroya gitmek, metinli bir oyun izlemek gibi etkinliklerle; insanların hayatın koşuşturmacasından uzaklaşıp, eğlenebilecekleri, diğer katılımcılarla birlikte bir şeyler üretebilecekleri, kendini tanıma ve ifade etme yetilerini güçlendirebilecekleri bir atölyedir.
Tekstil atölyesinde ne yapılır?
Tekstil ve giyim atölyeleri, tekstil ve giyim sektöründe üretim yapan firmalardır. Bu atölyelerde kumaş kesimi, dikim, kalıp hazırlama, baskı, nakış, ütü ve paketleme gibi birçok farklı işlem yapılmaktadır.
Terrazzo atölyesi nedir?
Terrazzo, mimarların tasarımlarını zemine yansıttıkları, eskiden kullanılan zemin uygulamalarından daha canlı renklerle kullanılan bir uygulamadır. Uzun ömürlü ve düşük bakım maliyeti, diğer zemin kaplama malzemelerine göre avantajlı bir uygulama olmasını sağlar.