Değerinizi bilmeyen insanlar için boşa mücadele etmeyin kimin sözü?
“Değerinizi bilmeyen insanlar için boşuna mücadele etmeyin” diyen Can Yücel, şöyle ekliyor: “Hak edenlere bırakın ve arkanıza bakmayın.” 18.04.2021
Can Yücel ne demiş?
İskele Belediyesi – Ünlü şair Can Yücel ne demiş? O zaman hayat 1 gündür; O da bugündür. Ünlü şair Can Yücel ne demiş? O zaman hayat 1 gündür; O da bugündür.
Sevdiğin kadar sevilirsin kimin şiiri?
CAN YÜCEL – SEVDİĞİN KADAR SEVİLİRSİN (En sevdiğim şiir) Yer seni ne kadar çekerse o kadar ağırsın. Kanatların ne kadar çırpınırsa o kadar hafifsin… Kalbinin attığı kadar canlısın.
Bakarsın bir daha dönmem kimin şiiri?
Can Yücel – Görüyorsun ya, bir daha asla dönmem #İnanç #Kitap #Filozof #Şiir #Soru…
Can Yücel kime aşıktı?
Ege rüzgarının dinginliği ve eski Datça’ya aşık Can Yücel’in şiiriyle sokaklarda kaybolalım. Datça’yı ziyaret edenlerin ilk durağı: 📍Eski Datça. Eski Datça, güler yüzlü insanlarıyla son derece sıcak ve misafirperverdir.
Başını göğsüme sakla sevgilim kimin şiiri?
Söz: Sabahattin Ali Beste: Ali Kocatepe Düzenleme: Onno Tunç Benim de bitmeyen bir ömrüm vardı sanki, sanki bahar yayılıyormuşçasına. Kalbim durmadan hızlı hızlı atıyordu. Sanki göğsümde ateş vardı. Başını göğsüme sakla sevgilim. Elim güzel saçlarında dolaşsın. Bir gün ağlayalım. Öbür gün gülelim. Yaramaz çocukların sevişmesi gibi…
Seninle yaşlanmak istiyorum şiiri kime ait?
Seninle yaşlanmak istiyorum şiiri – Can Yücel.
Bir insanı sevmekle başlar her şey kimin şiiri?
Sait Faik Abasıyanık’ın Sözleri. Yalnızlık dünyayı doldurdu. Her şeyi sevmek bir insanı sevmekle başlar. Burada her şey bir insanı sevmekle biter.
Baktım gülüşünden güzel şiir olur sevdim gitti kimin şiiri?
Sevdim gitti… Cemal Süreya – Gülümsemenin güzel bir şiire dönüşebileceğini gördüm.
Bir misafirliğe kimin şiiri?
Melih Cevdet Anday – Ziyarete gittiğimde. Günün şiiri Melih Cevdet Anday’ın “Misafirliğe gittiğimde” adlı şiiri…
Dağlara kimin şiiri?
Bu aşıklardan biri de Âşık Gevheri’dir. Muhtemelen 17. yüzyılın sonlarına doğru yazılmış olan “Dağlara Gel, Dağlara Gel” şiiri, bu baskıdan kurtulmak için seçtikleri yaşam tarzını anlatır.
Can Yücel ne tür şiirler yazmıştır?
Hiciv ve toplumsal duyarlılığın hâkim olduğu şiirlerinde yalın dili ve buluşlarıyla dikkat çeken şairin esin kaynakları ve şiirlerinin temaları; doğa, insanlar, olaylar, kavramlar, duygular, duyumlar ve hislerdir.
Can Yücel ne zaman öldü?
12 Ağustos 1999, Dokuz EylülCan Yücel Üniversitesi Hastanesi / Ölüm tarihi ve yeri
Anladım şiiri kimin?
Can Yücel, “Anladım” şiiriyle, genel üslubunun ötesinde bile duygusal olarak aydınlatılabilen bir şiir bıraktı bize. Bu şiirde ayrılıktan, yaşamdan ve aşktan söz etti.
Can Yücel şu an nerede?
Şair Can Yücel’in ölümünün 23. yılında Muğla’nın Datça ilçesindeki mezarı başında anma töreni düzenlendi. “İşçi Marşı”, “Mare Nostrum”, “Aşk Duvarı”, “İnsanın Anayasası” ve “Hayatımda en çok babamı sevdim” gibi unutulmaz şiirler yazan Can Yücel, ölümünün 23. yılında Datça’da anıldı.