Boş kontenjana herkes girebilir mi?
Genel yerleştirmede kontenjanları dolmayan ve kayıt yapılmayan programların öğrenim durumları kılavuzda yayınlanır. Adaylar ek tercih için ilgili şartları sağlamaları halinde boş yerleri tercih edebilirler.
Lise boş kontenjan neye göre belirlenir?
Boş kontenjanlı okullara nakil başvurusunda bulunabilirsiniz. E-Okul üzerinden okullardaki boş kontenjanları görüntüleyebilirsiniz. Lise sınavla öğrenci kabul ediyorsa taban puanı, sınav yoksa sadece boş kontenjanları görürsünüz.
Kontenjan neye göre belirlenir?
Bu kontenjanlar üniversitelerin kapasitesi, bölüm ihtiyaçları, öğretim elemanı sayısı ve fiziki imkânlar göz önünde bulundurularak belirlenmektedir. Üniversite kontenjanları her yıl YÖK tarafından belirlenmekte ve tercih döneminde ÖSYM Tercih Kılavuzunda detaylı olarak yayınlanmaktadır.
Boş kontenjan nereden bakılıyor?
LGS kapsamında merkezi yerleştirmeyle öğrenci alan liselerin taban değerleri, yüzdelik tabloları ve boş kontenjanları açıklandı. Yerleştirme sonuçlarına göre ortaokulların taban değerleri ve boş kontenjanları “e-okul..tr” web sitesinden görüntülenebilecek.
Ek kontenjan neye göre açılır?
Ek tercih yapan aday öğrencinin boş kontenjan sayısı fazla olan bölümleri tercih etmesi, yerleştirilme olasılığının daha yüksek olduğu anlamına gelmektedir.
Okulda boş kontenjan yoksa nakil olur mu?
Öğrencinin nakil olacağı il/ilçe/okul türü seçildikten sonra aşağıdaki “Kaydet” butonuna tıklanarak nakil talebi tamamlanır. – Eğer bir okulda kontenjan bulunmuyorsa nakil talebi yapılamaz.
Kaç nakil hakkımız var 2024?
Yerleştirmeye dayalı transferler iki dönemde gerçekleşir. Her iki yarıyılda da, merkezi sınav sonuçlarıyla öğrenci kabul eden okullar için en fazla 3 okul tercihi, yerel konaklamayla öğrenci kabul eden okullar için en fazla 3 okul tercihi ve yatılı konaklamalı okullar için en fazla 3 okul tercihi yapılabilir.
9. sınıf nakilde hangi puana bakılır?
Başvuru sayısının açık kontenjandan fazla olması halinde 9. sınıflar için OBP; diğer sınıflar için alt sınıf(lar)ın yıl sonu geçme notlarının aritmetik ortalaması alınarak, not üstünlüğüne göre kayıt/nakil işlemi yapılır.
1 boş kontenjan ne demek?
Okul tarafından belirlenen bir kontenjan vardır. Seçilecek ve yerleştirilecek öğrenci sayısı belirlenen kontenjanın altına düşerse boş kontenjan oluşturulur.
Lise nakil kabul olmazsa ne olur?
Velileri tercih yapmayan öğrencinin nakli ilgili Öğrenci Yerleştirme ve Nakil Komisyonu tarafından resen yapılır. Öğrencinin katılabileceği aynı ilde program bulunmaması halinde Bakanlığın ilgili birimiyle iş birliği yapılarak gerekli tedbirler alınır.
10 kontenjan ne demek?
Bir kuruluşun veya kişinin seçim yapmak için kullanabileceği oran veya sayı. Başka bir deyişle, üniversitelerdeki ve ortaokullardaki kontenjan, bir okulun alabileceği öğrenci sayısını ifade eder. Okul kontenjanları ilgili kurumlar tarafından düzenli olarak belirlenir ve duyurulur.
10. sınıf nakil neye göre yapılır?
Nakil şartlarının sağlanması halinde; Hazırlık sınıfı bulunan okulların 9, 10, 11 ve 12’nci sınıflarından hazırlık sınıfı bulunmayan okulların aynı sınıflarına boş kontenjan ayrılması halinde, öğrencilerin nakilleri, bulundukları sınıfın taban notu dikkate alınarak yapılır.
Lise boş kontenjan ne zaman açıklanacak 2024?
Öğrenciler tercih süresi içerisinde kayıttan silinmeleri halinde tercihlerini yapabileceklerdir. Yerleştirme sonuçları ve boş kontenjanlar 22 Temmuz 2024 tarihinde “.tr” üzerinden duyurulacaktır.
Lise boş kontenjan nakil nasıl yapılır?
Okulda boş yer olması durumunda yatay geçiş mümkün müdür? Bu şartları sağlayan öğrenciler Milli Eğitim Bakanlığı’nın belirlediği takvim içerisinde yatay geçiş başvurusunda bulunabilirler. Yatay geçiş başvuruları e-okul sistemi üzerinden yapılmaktadır.
Kontenjan boş kalırsa ne olur?
Genel yerleştirme sonunda boş kalan yerlere ek yerleştirme yapılacaktır. 2024 YKS sonuçlarına göre herhangi bir programa yerleştirilemeyen adaylar ek yerleştirme için başvuruda bulunabilirler. Staj için diğer başvuru tarihleri daha sonra duyurulacaktır.
Ek kontenjana kimler başvurabilir?
Merkezi Yerleştirmeye Yerleştirilemeyen Adaylar: İlk yerleştirmede hiçbir programa yerleştirilemeyen adaylar ek yerleştirme sürecine başvurabilirler. Daha önce tercih belirtmemiş adaylar: Merkezi Yerleştirmede tercih belirtmemiş adaylar da bu sürece başvurabilirler.
Dolmamış bölümlere herkes girebilir mi?
ÖSYM’nin yayınladığı ek tercihlerle öğrenciler, kontenjanları dolmayan bölümlere yerleşebilecek.
LGS 2 tercih gelmezse ne olur?
İstenilen okullardan hiçbiri boş kalmazsa 1.nakil döneminde (22-26 Temmuz) ve 2.nakil döneminde (29 Temmuz-2 Ağustos) tekrar tercih yapılması gerekmektedir.
Ek kontenjandan kimler faydalanabilir?
Ek kontenjandan kimler yararlanabilir? Devlet üniversiteleri her yıl en iyi öğrencilere belirli sayıda kontenjan ayırır. Birinci olan öğrencilere ek olarak, şehit ve gazi yakınları, depremzedeler ve 34 yaş üstü kadınlar da ek kontenjandan yararlanabilir ve üniversitede eğitim alabilir.