Askerlik muayenesi için ilk nereye gidilir?
1 Başlamadan önce… Bu muayeneler öncelikle hizmet dalının bağlı olduğu aile hekimi (varsa) veya en yakın resmi sivil sağlık kuruluşundaki bireysel hekim tarafından yapılacaktır.
Askerlik muayenesinde neye bakıyorlar?
(3) Muayene edilecek kişiler tam bir fiziksel muayeneden geçirilir. Sorumlu kişilerin genel fiziksel durumları, uzuv kusurları, ortopedik engellilik, görme ve işitme engeli, ameliyat izi, kesik, düztabanlık vb. olup olmadığı doktorlar tarafından kontrol edilir.
Askerlik muayenesi için askerlik şubesine gitmeye gerek var mı?
E-devlet üzerinden yoklama ve işlem yapanların ayrıca ilgili askerlik şubesine başvurmasına gerek yoktur.
Aile hekimi askerlik muayenesinde ne yapar?
GP AHBS’den; Sağlık Bakanlığı tarafından kendisine gönderilen belge numarasını ve sorumlu kişinin fotoğrafını içeren askerlik muvafakat raporunu yazdırır, onaylar ve sorumlu kişiye teslim eder. Askerlik şubesine tebligatını yaparak işleme devam eder.
Muayeneden kaç gün sonra askere gidilir?
Yoklamayı tamamladım. Askere ne zaman gideceğim sorusunun cevabı şansınıza bağlı. En az 2,5-3 ay bekliyorsunuz. Şöyle oluyor.
Hangi hastalıklar askerlikten muaftır?
Türk Silahlı Kuvvetleri askerlikten muaf tutulan hastalıkları şöyle sıralıyor: Sinir hastalıkları, göz hastalıkları, ruh sağlığı ve hastalıkları, kulak burun boğaz hastalıkları, ağız, çene, yüz, boyun ve diş hastalıkları, plastik ve rekonstrüktif cerrahi, cilt hastalıkları, iç hastalıkları
Kaç kilo askere gidemez?
Her asker adayı için kilo sınırı farklıdır. Asker adayının boyuna göre alt ve üst kilo sınırları farklılık göstermektedir. TSK sağlık yönetmeliğinde detaylı olarak yer alan bu tablodan örnek vermek gerekirse: Boyu 180 cm olan bir kişi için alt sınır 63 kg, üst sınır ise 77 kg’dır.
Askerlik muayenesinde hangi testler yapılır?
İşe giriş sağlık raporu alınırken idrar tahlili, görme testi, işitme testi, kan sayımı, akciğer grafisi, solunum fonksiyon testi ve taşıyıcılık muayeneleri yapılır.
Kimler askerlik yapamaz?
Çeşitli sağlık sorunları, ailenin tek çocuğu olmak, özel ailevi durumlar, çifte vatandaşlık (askerin durumuna göre belirlenir) veya şehit yakını olmak gibi sebeplerden dolayı da askerlikten muafiyet mümkün olabilir.
Aile hekimi askerlik muayenesi olduktan sonra ne yapılır?
Aile hekiminizi bulduktan sonra e-devlet üzerinden veya en yakın askerlik şubesine başvuruda bulunarak askerlik başvurunuzu yapabilirsiniz.
6 ay askerlikte rapor hakkı kaç gün?
Bu süre uzun dönemli askerlik hizmeti üyeleri için 30 gün, kısa dönemli askerlik hizmeti üyeleri için 15 gündür. Zorunlu askerlik hizmetinin süresi aşılırsa, zorunlu askerlik hizmetine ilişkin aynı kurallar uygulanır.
Askeri sağlık raporunda nelere bakılır?
Jandarma sağlık raporunda neler kontrol edilir? Genel fizik muayene. • Boy ve kilo ölçümü … Göz sağlığı • Görme keskinliği testleri. … Kulak burun boğaz (KBB) sağlığı • İşitme testleri. … Kalp damar sağlığı • Tansiyon ölçümü … Solunum sistemi. • Akciğer röntgeni. … Kas ve iskelet sistemi. … Sinir sistemi. … Psikolojik değerlendirme.Daha fazla makale…•6 Ağustos 2024
Askerlik muayenesinde ne isteniyor?
Bilmeniz gerekenler: Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemine göre kayıtlı olduğunuz Aile Hekiminize giderek, daha önce sağlık kuruluşundan aldığınız sağlık raporlarınızı (varsa) getirmeniz ve askeri sağlık muayenesinden geçerek Askerlik Giriş Sağlık Muayene Belgesi almanız gerekmektedir.
Askere giderken hangi evraklar gerekli?
Askere giderken (son giriş) alınması gereken belgeler: Türk kimlik kartınız veya fotokopisi. 9 adet biyometrik fotoğraf. Eğitim durumunuzu gösteren YÖK veya MEB onaylı belgenin aslı ve fotokopisi. Eğer varsa mesleğinizi kanıtlayan belge. Eğer spor kariyeri yapıyorsanız spor lisansı. Eğer varsa sürücü belgenizin aslı ve fotokopisi.
2024’de kaç doğumlu askere gidecek?
1. Değiştirilen 59/2000 sayılı Askerlik Hizmeti Kanununa göre, 2006 doğumlu KKTC erkek vatandaşları 1 Ocak 2024 tarihinden itibaren askerlik hizmetine başvurabilecektir.
Askerlik için sağlık raporu nereye verilir?
Askerlik hizmeti için sağlık raporu, genel pratisyen hekimden alınır. Askerlik öncesi sağlık muayenesi prosedürünü başlattıktan sonra, askerlik hizmetine kayıtlı olduğu genel pratisyen hekime başvurur. Genel pratisyen hekim, ilgili kişiye Genel Pratisyen Hekim Bilgi Sistemi (AHBS) ve Sağlık Bakanlığı Askerlik Hizmeti Muayene Sistemi aracılığıyla sorgu gönderir.
Aile hekimi askerlik muayenesi olduktan sonra ne yapılır?
Aile hekiminizi bulduktan sonra e-devlet üzerinden veya en yakın askerlik şubesine başvuruda bulunarak askerlik başvurunuzu yapabilirsiniz.
Askerlik hizmet tercihi nereden yapılır?
www.tr web sitesinde “Kurumlar” başlığı altında Savunma Bakanlığı Askerlik Tercih İşlemleri servisinden ulaşabilirsiniz. Bilgilerinizde herhangi bir hata veya eksiklik varsa detaylı bilgi için Savunma Bakanlığı ile iletişime geçebilirsiniz.
Sevk başvurusundan kaç gün sonra askere gidilir?
Bu süreden sonra seyahat izni toplam askerlik hizmeti gün sayısından düşülür. 1 günlük seyahat izni alan adaylar konuşlanma tarihinden bir gün sonra birliklerine rapor verebilirler, 2 günlük seyahat izni alan adaylar konuşlanma tarihinden iki gün sonra birliklerine rapor verebilirler ve 3 günlük seyahat izni alan adaylar konuşlanma tarihinden üç gün sonra birliklerine rapor verebilirler.