İçeriğe geç

Bakanlıklarda En Üst Yönetici Kimdir

En üst yönetici kimdir?

Kanunun 11. maddesi hükmüne göre; Bakanlıklarda müsteşar, diğer kamu idarelerinde üst düzey yönetici (örneğin üniversitelerde rektör, Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu Genel Müdürlüğünde genel müdür), il özel idarelerinde vali, belediyelerde ise belediye başkanı üst düzey yöneticidir.

En üst yönetici ne demek?

Kıdemli yönetici nedir? Kıdemli yönetici terimi, bir şirketin karar alma mekanizmasının tepesinde bulunan kişiler için kullanılır. Kıdemli yöneticiler arasında genel müdür, genel müdür yardımcısı, CEO vb. bulunur.

Taşrada üst yönetici kimdir?

(i) Üst düzey yöneticiler: Bakanlıklarda Devlet Müsteşarını, Milli Savunma Bakanlığında Bakanı, diğer kamu idarelerinde üst düzey yöneticileri, il özel idarelerinde Valiyi ve belediyelerde Belediye Başkanını ifade eder.

Mahalli idarelerde üst yöneticiler kime karşı sorumludur?

Üst düzey yöneticiler, bu Kanunda belirtilen görev ve sorumlulukları yerine getirmekten Bakan’a karşı sorumludur; yerel yönetimlerde ise konseylerine karşı sorumludurlar. Üst düzey yöneticiler, bu sorumluluğun gereklerini harcama yetkilileri, mali hizmetler departmanları ve iç denetçiler aracılığıyla yerine getirirler.

Üst kademe yöneticiler kimlerdir?

Üst Düzey Yönetim ve Stratejik Yönetim Genellikle, üst düzey yönetim üst düzey yönetim ve üst düzey yöneticiler olarak adlandırılır. Üst düzey yöneticiler şirkette en büyük yetkiye ve güce sahiptir.

Üst yönetim kimlerden oluşur?

Şirketlerde üst düzey yönetim söz konusu olduğunda, şirketin en üst organının genel kurul olduğu varsayılır. Ardından sırasıyla; Yönetim Kurulu, Komiteler, İcra Kurulu, Genel Müdür/Genel Müdür/CEO/Genel Müdür, C seviyesi (bir departmandaki en sorumlu kişi)/Genel Müdür Yardımcısı/Müdür gelir.

Üst düzey yönetici unvanları nelerdir?

Yöneticiler, CEO, CFO, COO, CIO, CTO ve CMO gibi şirketin farklı alanlarında çeşitli roller üstlenirler.

Direktör mü üstün koordinatör mü?

Yönetmen: Bu, yönetim kurulu üyesi olan kişilere verilen unvandır, ancak bazı şirketlerde genel müdüre rapor veren kıdemli bir departman başkanı anlamına da gelir. Koordinatör: Doğrudan Türkçe’ye “koordinatör” olarak çevrilen bu unvan, departmandaki en üst düzey yöneticiyi ifade eder.

Yönetici unvanları nelerdir?

Genel MüdürlerErişilebilirlik Sorumlusu.Baş İdari Görevlisi.Baş Analitik Sorumlusu.Baş Denetim Sorumlusu.Baş Marka Sorumlusu.CBO.Baş Kanal Sorumlusu.Baş Pazarlama Sorumlusu.Daha fazla öğe…

Kamu zararından kim sorumludur?

5018 sayılı Kanun kapsamında kamu zararlarından sorumlu olanlar; bakanlar, üst düzey yöneticiler, harcama yetkilileri, tahsil yetkilileri ve muhasebe yetkilileridir.

Kamu zararına kim karar verir?

(2) Kamu zararına ilişkin soruşturmanın Sayıştay kararıyla kapatılması hâlinde, alacağın takibi, takip yetkisine sahip birim tarafından yapılır. Rıza dışı ödeme hâlinde, ilgili alacak takip dosyası, takip yetkisine sahip birim tarafından tüzel kişiye iletilir.

Taşra biriminin amiri kimdir?

Kaymakam, ilçedeki hükümetin temsilcisidir. Kaymakam bir kariyer görevlisidir ve vali gibi siyasi bir kimliğe sahip değildir. Kaymakam, valinin gözetimi ve kontrolü altında görevlerini yerine getirmekten sorumludur.

Vali üst yönetici midir?

Madde 11 – Bakanlıklar ile diğer kamu idarelerinde en üst yönetici, il özel idarelerinde vali, belediyelerde ise belediye başkanı en üst yöneticidir. (Mülga ikinci cümle: -KHK-676/69 md.; değiştirilerek kabul edilen: -7070/55 md.) (Ek cümle: -KHK-703/213 md.)

Maliye Bakanlığında üst yönetici kimdir?

Bakanlar, en üst düzey idari görevliler olarak Cumhurbaşkanına karşı sorumludurlar. Nitekim 5018 sayılı Kanunun 10. maddesinin ikinci fıkrasında, bakanların kamu kaynaklarının etkili, ekonomik ve verimli kullanımı ile hukuki ve mali konularda Cumhurbaşkanına karşı sorumlu oldukları hükme bağlanmıştır.

Üst yöneticiler kimlerdir?

En üst yönetici, bakanlıklarda müsteşar, Milli Savunma Bakanlığı’nda bakan, diğer kamu idarelerinde en üst yönetici, il özel idarelerinde vali, belediyelerde ise belediye başkanıdır.

Bir şirketin en üst yöneticisi kimdir?

CEO ne yapar? CEO, bir şirket içindeki tüm ekiplere liderlik eden kişi olarak tanımlanır. CEO; pazarlama, insan kaynakları, satış, finans, bilgi teknolojileri ve hukuk gibi şirketin tüm departmanlarındaki değişiklikleri yönetir.

Yönetici ünvanları nelerdir?

Genel MüdürlerErişilebilirlik Sorumlusu.Baş İdari Görevlisi.Baş Analitik Sorumlusu.Baş Denetim Sorumlusu.Baş Marka Sorumlusu.CBO.Baş Kanal Sorumlusu.Baş Pazarlama Sorumlusu.Daha fazla öğe…

En iyi yönetici nasıl olur?

İyi bir yönetici sorun odaklı olmaktan ziyade çözüm odaklı olmalı ve takım arkadaşlarına yetki/sorumluluk devredebilmelidir. İyi bir yönetici duygusal zekaya sahip olmalıdır. Duygularını yönetebilmeli, dinleyebilmeli ve empati kurabilmelidir. İyi bir lider vizyon sahibi olmalı ve değişime ayak uydurabilmeli ve duruma göre hareket edebilmelidir.

Kaç çeşit yönetici vardır?

Üç kategoriye ayrılır: alt, orta ve üst yönetim. Uzmanlaşmış bir iş (finans, muhasebe, insan kaynakları) yürütülürken, yöneticiler birden fazla departmanı yöneten kişilerdir. Bakanlığın merkez teşkilatının yönetim kademelerinde, üst yönetim seviyesinden aşağı doğru inildikçe yönetim yetkisi azalır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir