İçeriğe geç

Adana Ili Nasıl Yazılır

Adana ili nasıl yazılır TDK?

Özel isim olduğu için büyük harflerle yazılmalı ve eki ayrı yazılmamalıdır. Bu kelime sıklıkla Adana olarak yanlış yazılır. Doğru kullanımı Adana olmalıdır.

Konya ili nasıl yazılır TDK?

DİKKAT: Özel ismin içinde yer almayan ancak bir tamlama oluşturan şehir, il, ilçe, belde, köy vb. Küçük harfle başlayan kelimeler: Konya İli, Etimesgut İlçesi, Uzungöl Şehri, Taflan Köyü vb.

İstanbul ili nasıl yazılır TDK?

NOT: Şehir, il, ilçe, belde, köy vb. özel ad içinde yer almayan ancak bir cümle oluşturan sözcüklerdir. Sözcükler küçük harfle başlar.

Muğla ili nasıl yazılır?

Muğla ili (Türkçe: Muğla ili, [muːɫa, iˈli olarak telaffuz edilir]), Türkiye’nin güneybatı köşesinde, Ege Denizi kıyısında bir il ve büyükşehir belediyesidir (Türkçe: Muğla ili, [muːɫa, iˈli olarak telaffuz edilir]). , Türkiye’nin güneybatı köşesinde, Ege Denizi kıyısında bir il ve büyükşehir belediyesidir.

Hatay ili nasıl yazılır?

➢ Hatay ili, Dörtyol ilçesi, Başlamış köyü, Kuzulu beldesi… NOT: Kıtasal adlarda özel isim büyük harfle, bölgesel adlarda ise her ikisi de büyük harfle yazılır.

İzmir ili nasıl yazılır?

İzmir, Türkiye’nin Ege bölgesinde bir şehirdir. Özel bir isim olduğu için büyük harflerle yazılmalıdır. Bu kelime sıklıkla İzmir olarak yanlış yazılır. Doğru kullanımı İzmir olmalıdır.

Malatya ili nasıl yazılır?

Malatya, Türkiye’nin bir ilidir. Malatya merkezli il, Doğu Anadolu Bölgesi’nin Yukarı Fırat bölümünde yer almaktadır. 13 ilçe ve 718 mahalleden oluşan Malatya, 2022 verilerine göre 812. sıradadır.

Şanlıurfa ili nasıl yazılır?

Şanlıurfa (Kürtçe: Rîha, Zazaki: Rıha) Türkiye’nin bir ilidir.

Afyon ili nasıl yazılır?

Türkiye’nin Ege bölgesindeki illerden birini ifade eder. Bu kelime sıklıkla yanlış olarak Afyon Karahisar olarak yazılır. Doğru kullanımı Afyonkarahisar olmalıdır.

Mersin ili nasıl yazılır?

Bu kelime sıklıkla yanlış olarak Myrtle olarak yazılır. Doğru kullanımı Mersin şeklinde olmalıdır.

Kocaeli ili nasıl yazılır?

Kocaeli, Rumeli ve Tunceli bileşik sözcükleri, belirsiz isim tamlaması biçiminde olmalarına rağmen, günümüzde giderek daha çok “tek sözcük” olarak algılandığı için bağlaç “y” ünsüzüyle kullanılmaktadır (Kocaeli’ye, Kocaeli’yi vb.).

Erzurum ili nasıl yazılır?

Erzurum Türkiye’nin bir ilidir. Merkezi Erzurum olan ilin 749.

Ankara ili yazarken i büyük mü?

Nehir, Ege, Fırat, Süveyş Kanalı, Tuna, Van Gölü, Zigana Geçidi vb. Sayfa 13 Büyük harf kullanılan yerler • Belirli bir ismin içinde yer almayan ancak bir cümle oluşturan şehir, il, ilçe, belde, köy vb. Küçük harfle başlayan kelimeler: • Balıkesir İli, Bandırma İlçesi, Aksakal Kasabası, Kınık Köyü vb.

Tekirdağ ili nasıl yazılır?

Tekirdağ ili, Türkiye’nin kuzeybatısındaki bir ildir. İlin merkezi Tekirdağ şehridir.

Van ili nasıl yazılır?

Türü belirten kelimeler küçük harfle başlar. büyük harfle başlar. Yer adlarında ve özel isimden sonra kullanıldığında yanına yazılır.

Mersin ili nasıl yazılır?

Bu kelime sıklıkla yanlış olarak Myrtle olarak yazılır. Doğru kullanımı Mersin şeklinde olmalıdır.

Samsun ili nasıl yazılır?

Samsun, Türkiye’nin bir ilidir. Merkezi Samsun olan Samsun’un on yedi ilçesi ve 1.247 mahallesi vardır, bunlardan 1.377’si ilçedir.

Malatya ili nasıl yazılır?

Malatya, Türkiye’nin bir ilidir. Malatya merkezli il, Doğu Anadolu Bölgesi’nin Yukarı Fırat bölümünde yer almaktadır. 13 ilçe ve 718 mahalleden oluşan Malatya, 2022 verilerine göre 812. sıradadır.

Ordu ili nasıl yazılır?

Ordu, Türkiye’nin bir ilidir. Merkezi Ordu olan ilin nüfusu, 2024 yılı başı verilerine göre 769 kişidir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir