İçeriğe geç

Ev Sahibi Evde Yoksa Aidat Öder Mi

Evde oturmayan ev sahibi aidat öder mi?

Boş bir ev için ücret ödenir mi? Bu sorunun cevabı Kat Mülkiyeti Kanunu’nda bulunabilir. Kişi, sahip olduğu evde yaşayıp yaşamadığına bakılmaksızın masraflara katkıda bulunmakla yükümlüdür. Başka bir deyişle, tüm ev sahipleri (yaşamasalar bile) katkı payı ödemek zorundadır.

Evde olmayınca aidat ödenir mi?

Kat Mülkiyeti Kanunu’na göre, kat maliklerinin genel kurulu aksi yönde karar almadıkça, daire veya işyeri olsun, bütün bağımsız konut birimleri için aidat ödenmesi zorunludur.

Hangi durumlarda aidat ödenmez?

Genel bir kural olarak, hizmetler eksik veya yetersizse, sakinler veya mal sahipleri katkı payı ödememe hakkına sahiptir. Bu durumda, sakinler veya mal sahipleri genellikle sorunları bina yönetimine veya yerel yetkililere bildirmeli ve sorunun çözülmesi için önlem alınmasını talep etmelidir.

Boş eve aidat ödenir mi?

Kat mülkiyetinde malik ödemekle yükümlüdür; aidat ödemekle yükümlü olan da taşınmazın malikidir. Malikin aidat ödeme yükümlülüğü, evi kullanıp kullanmamasına bağlı değildir; ev kullanılmasa ve boş olsa bile malik aidat ödemekle yükümlüdür.

3 ay aidat ödenmezse ne olur?

Konut veya kat mülkiyeti yönetimi, aidatlarını ödemeyen kiracı veya ev sahibine karşı icra takibi başlatabilir veya dava açabilir. Bu husus Kat Mülkiyeti Kanunu’nun 634. maddesine uygundur.

Ödenmeyen aidat borcundan kim sorumlu?

Buna göre, bağımsız bölümde kiracı olan kişi, kat maliki tarafından ödenmeyen aidatlardan sorumludur.

Aidat itirazı nereye yapılır?

Yönetim kurulu toplantısına katılıp kararın reddi yönünde oy kullanan her malik, toplantının yapıldığı tarihten itibaren bir ay içinde, ilgili kararın verildiği yer hukuk mahkemesinde yüksek harçlı istinaf yoluyla dava açabilir.

Kiracı aidata itiraz edebilir mi?

Özetle, kiracıların kira sözleşmesinde yer alan hukuka aykırı hükümlere veya aşırı gerekliliklere itiraz etme hakkı vardır; ancak, aidat ödeme zorunluluğu gibi kira sözleşmesinin şartlarına uygun hususlarda itiraz etme hakkı yoktur.

Aidat borcu ödenmezse ne olur?

Aidatları ödemeyen kiracıya karşı icra takibi başlatılabilir. Aidat borcunun icra takibini yapmaya yetkili icra müdürlükleri, taşınmazın bulunduğu yerdeki icra daireleridir. İcra takibinin sadece yönetici tarafından yapılacağına dair kesin bir karar yoktur. İcra daire sahipleri tarafından da yapılabilir.

Kiracı aidat ödemek zorunda mı?

Kiralanan mülkün kullanımıyla doğrudan ilişkili olan ücret borcu kiracı tarafından tam olarak ödenmelidir. Kira gibi ek maliyetler ödenmezse, kiracı temerrüde düşer ve ev sahibi tahliye talebinde bulunabilir.

Aidat en fazla ne kadar olabilir?

Aidat miktarlarında bir üst sınır veya tavan artış olmadığını belirten Kiraz, “Dairede ev sahibi oturuyorsa, aidat limitlerinde üst sınır bulunmuyor. Sadece kiracı, ödenen kiranın üzerindeki aidatı ödemek zorunda değil.” dedi.

Apartman aidat borcu kime aittir?

Kat Mülkiyeti Kanunu’na göre, apartman ve arsa aidatlarının ödenmesinde asıl borçlu ev sahibidir. Ev sahibinin aidat ödeme yükümlülüğü, evin tapusunu aldığı günden başlar ve evini tapuya devrettiği güne kadar devam eder. Ev sahibi evini kiraya verse bile bu sorumluluktan kaçamaz.

Aidat ödenmezse su kesilir mi?

Site yöneticisi aidatlarımı ödemediğim için elektriğimi ve suyumu kesebilir mi? Aidatlarınızı ödemezseniz, site yöneticisi size sadece bir icra emri verebilir. Elektriğinizi veya suyunuzu kesemez. Elektriğiniz veya suyunuz kesilirse, kamu hizmeti şirketi izinsiz girdiğiniz için size para cezası bile verebilir.

Apartman aidatı ödemek zorunlu mu?

Apartman aidatı apartman malikleri kurulunca belirlenir. Apartman malikleri kim olursa olsun, başka bir anlaşma olmadığı sürece kapıcı, bahçıvan, ısınma ve güvenlik gibi masraflardan sorumludurlar.

Aidat ödemeyen ev sahibi nasıl icraya verilir?

Katkı paylarını ödemeyen bir kiracıya karşı nasıl yaptırım uygulanabilir? Eğer bu sorunun cevabını arıyorsanız, kiracısı katkı paylarını ödemeyen ev sahibi, kiracıya noter aracılığıyla ihtar gönderebilir. Buna uyulmaması ve ikinci bir uyarının gerekli olması durumunda, son bir uyarı gönderilir. Bu adımdan sonra yaptırım prosedürü takip eder.

Apartman aidatını kiracı mı öder ev sahibi mi?

Katkı payı ödeme yükümlülüğü genellikle mülk sahibine aittir. Kira sözleşmesinde katkı payı ödeme yükümlülüğünün kiracıya ait olduğu belirtilmişse ve kiracı katkı paylarını ödemiyorsa, bu sözleşme kiracıyı ve ev sahibini bağlar.

Aidat ödemeyen ev sahibi nasıl icraya verilir?

Katkı paylarını ödemeyen bir kiracıya karşı nasıl yaptırım uygulanabilir? Eğer bu sorunun cevabını arıyorsanız, kiracısı katkı paylarını ödemeyen ev sahibi, kiracıya noter aracılığıyla ihtar gönderebilir. Buna uyulmaması ve ikinci bir uyarının gerekli olması durumunda, son bir uyarı gönderilir. Bu adımdan sonra yaptırım prosedürü gelir.

Kiracı aidatı ödemezse ne olur?

6098 sayılı Borçlar Kanunu’nun 315. maddesine göre; kiracı, kiralananın tesliminden sonra kira bedelini veya aidatını ödemez ise, kiraya veren, yazılı olarak süre verip durumu kiracıya bildirebilir ve bu süre içinde edimini yerine getirmediği takdirde sözleşmeyi feshedebilir.

Kiracı aidata itiraz edebilir mi?

Özetle, kiracıların kira sözleşmesinde yer alan hukuka aykırı hükümlere veya aşırı gerekliliklere itiraz etme hakkı vardır; ancak, aidat ödeme zorunluluğu gibi kira sözleşmesinin şartlarına uygun hususlarda itiraz etme hakkı yoktur.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir